Fenna-in-India.reismee.nl

Weekendtrip Hampi

In ons eerste weekend hier zijn Marie-Janne en ik meteen op weekentrip naar Hampi gegaan. Hampi is een belangrijk pelgrimsoord voor Hindu's. In het gebied rond Hampi zijn zo'n 1600 tempels, waarvan een aantal nog in redelijk conditie. Verder is de natuur rondom erg mooi. Wat erg jammer was, is dat de huizen in een straal van 50m van de main tempel recent gesloopt zijn, omdat deze illegaal gebouwd waren. Toen we aankwamen dachten we echt dat er gevechten waren geweest of een aardbeving. Veel dingen, als restuarantjes, hostels etc die nog in de Lonely Planet van 2011 staan, bestaan nu niet meer.

Maar de zaterdag en zondag hebben we gespendeerd aan tempels bekijken, wel in een traag tempo omdat het 45 graden was. Veel geleerd over de verschillende goden van het Hindoeisme van een erg vriendelijke gids.

Tevens lekker gerelaxed en wat gewinkeld, waarbij we natuurlijk veel te veel hebben betaald voor India-standaarden, maar wat voor ons spot goedkoop is (3 eu voor een broek, 1,5 eu voor een enkelband).

Reizen in India is een mooi avontuur! We hebben vrijdag nacht de sleeperbus geboekt, in deze bus bevinden zich bedden in 2 lagen. Een beetje krap, maar paste precies tussen tussenschot van voeteneinde en hoofdeinde, maar dan lag ik letterlijk klem. De wegen zijn niet zo denderend, dus we hebben meer gehobbeld dan geslapen.

Het verkeer is echt bizar, regels lijken er niet te zijn en een klaxon is onontbeerlijk. Maar gewoon ogen dicht en je er aan over geven.

Oversteken is ook een uitdaging, vooral als je steeds vergeet dat ze hier links rijden... gelukkig zijn ze dan zo vriendelijk te toeteren.

Maandagochtend terug gekomen na weer een hobbelig nachtje in een sleepersbus en zo'n beetje gelijk door naar onze eerste les. Ogen open houden hierbij was taai, maar het is ons gelukt! Gelukkig is de stof tot nu toe allemaal herhaling van wat we in Nederland al hebben gehad.

Chantal

Al aardig wat meegemaakt in korte tijd! Hoewel ik toch zou willen zeggen, liever niet je ogen dicht in het verkeer, als ik het zo lees haha ;-) Hoe is het ziekenhuis daar? Binnenkort een paar foto's!? XX

Jelske

Hoi Fenna, zodra ik je foto's bekeken heb, ga ik meer commentaar geven. Maar ik vind het erg leuk wat van je te horen, ook al is het coschap nog niet wat je er van had verwacht. Groetjes, Jelske