Laatste daagjes in het zuiden
Namasté
Tijdens mijn laatste dagen in Manipal alles afgesloten en zelfs nog een pakket naar huis verzonden. Dit had wel wat voeten in aarde, want ja dit is India... Uiteindelijk nadat ik de drank uit het pakket had gehaald, de waarde van het pakket naar beneden had bijgesteld, een afzenderadres had opgeschreven en geplastificeerd (ivm monsoon), is het pakket verzonden. Nu hopen dat het aankomt.
Voor onze laatste avond had Marie-Janne een diner geregeld bij de Blue Waters, een tent waar je lekker kan eten en leuk kan stappen. Allebij in een jurkje wat we bij de tailor hadden laten maken. Bij de Blue Waters kregen we een kroontje van de andere Nederlanders, waar we braaf de hele avond mee rond hebben gelopen. Na lekker te hebben gegeten, zijn we fijn met de voetjes van de vloer gegaan. Rond 12uur was alles afgelopen, ja in Manipal sluit de boel vroeg, maar toen bleek er een afterparty te zijn bij iemand thuis. Met zn 5-en zijn we bij iemand op de achterbank meegereden en hebben daar nog een mooi feestje gebouwd. Al met al was het een erg geslaagde laatste avond.
Volgende dag wat vermoeid, maar verder wel ok, de bus naar Mangalore gepakt, samen met Marie-Janne en 3 anderen.
In Mangalore een Bollywood movie gezien, snapte er geen bal van, maar publiek was fantastisch. Indiers zijn namelijk nogal luid en vinden dat als iets leuk is, je vooral hard moet klappen, fluiten en stampen. We hebben ons dus vooral vermaakt om het publiek, erg leuke ervaring.
Verder in Mangalore een Ayurveda behandeling gehad, een soort full body massage, maar dan soms wat hardhandiger, al was het niet vervelend. Hierna heerlijk relaxed gevoel!
Ook zijn we nog bij Sandhir thuis geweest, de eigenaar van Blue Waters. Hij heeft Marie-Janne en mij eerst mee uit eten genomen naar een ander restaurant van hem en daarna hebben we bij hem thuis nog een biertje gedronken en zn hele familie ontmoet. Echt een kast van een appartement, met zwembad en allerlei voorzieningen. En een erg vriendelijke en geïnteresseerde familie. Leuke ervaring.
10 juli zat mijn tijd in het zuiden van India er echt op en vlogen Marie-Janne en ik samen naar Delhi, op zoek naar avontuur in Noord-India!
Xx Fenna