Fenna-in-India.reismee.nl

Delhi en Agra

Namasté

10 juli ben ik samen met MJ naar Delhi gevlogen. Op het vliegveld een prepaid taxi naar ons hotel genomen. Eerste indruk van Delhi niet heel denderend; wat een drukke, lawaaiige en vieze stad. We verblijven in Pahar Ganj, niet het beste deel van Delhi, maar wel erg levendig met veel backpackers.
Verder lijkt iedereen wat van je te willen, van drivers tot straatventers tot winkeliers tot bedelaars. Hier is duidelijk meer armoede dan in het zuiden waar ik zat.
De volgende dag een dagtour gemaakt met een riksha; Hunyamun's tomb, Gandhi Smriti, Gate of India en de Lotus tempel. Snikheet, het is hier ongeveer 40-45 graden. En dan zeggen de mensen hier dat we blij moeten zijn dat we niet een week eerder hier waren, toen was het blijkbaar 45-50 graden.
Verder in Delhi nog het Rode fort en Jama Masjid bezocht (grote moskee, passen 25000 mensen in) en natuurlijk rondgelopen in Old Delhi en de Main Bazar.
Toch was ik er niet rouwig om, om Delhi te verlaten, op naar Agra. Alleen bleek onze trein gecanceld... stonden we daar om half 8 's ochtends op het station. Gelukkig is er een officiële tourist office, waar we alsnog treintickets voor later op de dag konden krijgen. Tourist offices ik ook iets in India, er zijn weinig echte officiële maar elke travel agency noemt zicht een officiële van de overheid zijnde tourist office... en ze lichten je op waar je bij staat!
Maar goed uiteindelijk aangekomen in Agra, daar een leuk hotel gezocht en toen eten op een roofterrace met uitzicht op de Taj Mahal. Echt prachtig!!
Volgende dag in alle vroegte Taj Mahal bezocht, 6uur 's ochtends waren we ter plekke. Maar zo alles waard, was nog mooier dan ik had gedacht. Natuurlijk vele foto's gemaakt!
's Middags nog met autoriksha een tour gedaan en oa Baby Taj en Agra fort bezocht. Geslaagd dagje!
De volgende dag vertrok MJ in alle vroegte met een vriendin naar Jaipur, nadat ze zicht eerst verslapen hadden, de trein op het nippertje gered. Ik ben 's avonds met de nachttrein, die meer dan 4 uur vertraging had, naar Varanasi gegaan, om daar de Ganges en alles wat erbij hoort te bewonderen.

X Fenna

judith

vet hoor fenna! Mooie foto´s ook op facebook! ZIn om lekker naar het koele noorden te gaan na alle drukte van Delhi en de Taj Mahal? Veel plezier, laat maar gauw weer wat horen. xx

Chantal

Mooie verhalen en mooie foto's :)